Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Інформація щодо будівництва підстанції

July 11, 2016

На виконання протокольного рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо забезпечення надійного електропостачання споживачів Чаплинського та Каланчацького районів Херсонської області, електропостачання яких було обмежено у зв'язку з припиненням подачі електроенергії на тимчасово окуповану територію АР Крим (через відсутність контракту на поставку електричної енергії з Об'єднаної енергосистеми України), ПАТ “ЕК “Херсонобленерго” за власні обігові кошти забезпечило в стислий строк (чотири місяці) будівництво електричної підстанції ПС-150/35/10кВ.

7 - го липня о 23 годині 50 хвилин на першу секцію нової підстанції були переведені всі фідери, які забезпечували живлення об'єктів Державного агенства водних ресурсів України. На сьогоднішній день тривають роботи по налагодженню другої секції шин 35 кВ та будівництво останнього фідера Р-14.

Будівництво підстанції здійснювалося спільно з ДП “НЕК “Укренерго”. Для можливості підключення нової підстанції ДП “НЕК “Укренерго” змінило клас напруги високовольтної лінії ПЛ 220 кВ “ГПП - Титан” на клас напруги 154 кВ, виконало реконструкцію місця підключення та інше.

Повний обсяг робіт по новій підстанції ПАТ “ЕК “Херсонобленерго” планує закінчити до 1-го серпня 2016 р.

Правління ПАТ “ЕК “Херсонобленерго”

Нагору