Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Увага! За ініціативою «Херсонобленерго» розпочато кримінальне провадження

June 8, 2017

Стосовно подій, які вчора, 7 червня, викликали ряд публікацій в засобах масової інформації ПрАТ «Херсонобленерго» повідомляє наступне.

Станом на 7 червня 2017 року КП «Таврійський» має заборгованість за використану електроенергію, включаючи за травень, 316 735, 60 грн. Про відключення електроенергії енергопостачальна компанія, заздалегідь, згідно до чинного законодавства, повідомила керівництво комунального підприємства, Херсонського міського голову та інспекцію Держенергонагляду у Херсонській області.

Посадові особи КП «Таврійський» ігноруючи свої прямі обов’язки та відповідальність з початку поточного року не виконують фінансові зобов’язання перед енергопостачальною компанією та не сплачують за спожиту електроенергію. Крім того, зі слів мешканців, більшість громадян добросовісно сплачують за електроенергію, а керівництво КП не перераховує отримані від населення кошти за призначенням. А куди ж діваються кошти людей можна лише здогадуватися.

ПрАТ «ЕК»Херсонобленерго» звертає увагу, що комунальному підприємству «Таврійський» за 5 місяців 2017 року за використану електроенергію було нараховано 419 тис. 254 грн., у тому числі гуртожиткам, які розташовані по вул. Будьонного, 2, Блюхера, 2 та 4, нараховано 130 тис. 815 грн. Всього за вказаний період керівництвом КП «Таврійський» перераховано Товариству за спожиту ним електроенергію 113 тис. 836 грн., з яких з державного бюджету (Постанова КМУ №20 від 11.01.2015 року «Про затвердження порядку перерахування  деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій») 92 тис 336 грн. Таким чином комунальним підприємством на рахунок енергопостачальної компанії перераховано лише 21 тис.500 грн. коштів, які сплачено мешканцями житлових будинків та гуртожитків.

У той же час, працівниками компанії при проведені контрольних оглядів приладів обліку в кінці травні поточного року з'ясовано, що мешканцями гуртожитків по вул. Будьонного, 2, Блюхера,2 та 4 практично стовідсотково перераховуються кошти за використану електроенергію на рахунок КП «Таврійський», для подальшої сплати енергопостачальнику. Вказане мешканці підтверджували квитанціями та довідками комунального підприємства про відсутність боргів.

Зрозуміле обурення громадян, які сплачують за послуги і не отримують їх. Тим більше, стало відомо про щоквартальне виділення вказаному підприємству коштів з міського бюджету на погашення заборгованості перед енергопостачальною компанією.

Відносно накопиченої значної суми за використану електроенергію, посадовими особами не було вжито жодних намагань врегулювати та стабілізувати ситуацію, аби знизити градус соціальної напруги. Керівник КП свідомо уникає будь-якої можливості уладнати боргову проблему, а лише перекладає провину на когось та шукає причину свого господарського недбальства в інших.

З цього приводу ПрАТ «Херсонобленерго» змушене було звернутися до правоохоронних органів для проведення перевірки зловживань з боку комунального підприємства. 

За фактом привласнення та розтрати керівництвом КП «Таврійський» грошових коштів, слідчим відділом Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.191 КК України. 

Нагору