Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Крадіжки електроенергії продовжуються і під час бойових дій

April 12, 2024

Енергетики «Херсонобленерго» в надто складних умовах відновлюють пошкоджені лінії, відбудовують знищені енергетичні об’єкти, забезпечують споживачів електропостачанням, працюючи просто під обстрілами.

На жаль, при цьому всьому, мають місце численні порушення з боку споживачів у споживанні електричної енергії.

Основними порушеннями є самовільне підключення та безоблікове споживання електричної енергії, вплив сторонніми пристроями на роботу електролічильника та зрив пломб.

Лише протягом 2023 року інспекторами Товариства складено 189 актів на суму 19151521,4 грн. За три місяці поточного року фахівцями проведено 128 рейдів та складено 68 актів, загальною сумою 6848039,24 грн.

Безоблікове споживання електричної енергії тягне за собою, перш за все, недоотримання коштів на відновлення електрообладнання, відключення та збільшення аварійних ситуацій. Крім того, в складний період обстрілів додаткове безоблікове навантаження на мережі впливає на їх надійність та призводить до зниження якості електропостачання.

Тож закликаємо побутових та юридичних споживачів користуватися електричною енергією добросовісно, щоб уникнути зайвих витрат та неприємних ситуацій. За розкрадання електроенергії законом передбачено адміністративна та кримінальна відповідальність.

 

Нагору