Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Офіційне звернення «Херсонобленерго» до депутатів Херсонської міської ради

May 30, 2017

ПрАТ «Херсонобленерго» офіційно звертається до депутатського корпусу Херсонської міської ради.

Шановні депутати! ПрАТ «Херсонобленерго» доводить до Вашого відома, що станом на 30 травня 2017 року у місті виникла складна ситуація в частині оплати комунальними підприємствами виконавчого комітету Херсонської міської ради за використану електроенергію. Несплата суми є порушенням  Закону України «Про електроенергетику» та «Правил користування електричною енергією» та призводить до відключення житлових об’єктів від енергопостачання. В цьому питанні влада не може стояти осторонь, адже мова йде про долі тисяч херсонців, сімей з маленькими дітьми та хворими, безпорадними літніми людьми. Через борги комунальних підприємств будинки залишаться без світла в під’їздах та зупиняться ліфти. Без зручностей страждають як боржники, так і сумлінні платники. Херсонці стали заручниками дій керівників комунальних підприємств. Кошти, які сплачуються громадянами за комунальні послуги на рахунки комунальних підприємств, керівництво витрачає на власний розсуд, створюючи багатотисячні штучні борги за несплачену електроенергію. Через що «заганяють» мешканців у боргову яму. В дійсності цей борг мають не люди, а комунальні підприємства.

Суспільство сподівається на громадянську свідомість депутатів Херсонської міської ради, закликає їх  переглянути порядок розрахунків за електроенергію для населення, що проживає в гуртожитках,   проілюструвати чітку, послідовну та відповідальну  позицію народних обранців, знайти порозуміння у вирішенні складної ситуації та встановити механізм недопущення створення штучних боргів та відключення населення від електропостачання.

А всіх боржників ПрАТ «Херсонобленерго» закликає якнайшвидше розрахуватися за спожиту електроенергію, адже систематично недоотримані кошти за відпущену електроенергію на пряму впливають на енергетичну стабільність регіону. 

Перелік комунальних підприємств міста, які мають заборгованість за використану електроенергію:

КП «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 654 001,25 грн.
КП «Центр» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 482 847,69 грн.
ТОВ «Україна» - 344 986,64 грн.
КП «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 322 168,60 грн.
Житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11- 142 193, 46 грн.
ПП «Виробничо-житловий центр «Ариадна» - 118 805, 97 грн.
Житлово-експлуатаційна контора №1 Суворовського району – 70 991, 43 грн
ПП «Жилсервіс» - 66 651, 82 грн.
ТОВ керуюча компанія «Шумен» - 12 178, 32 грн. 

Нагору