Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Стосовно власників ПрАТ «Херсонобленерго»

June 9, 2017

Так, вчора, 8 червня, Херсонський міський голова В.В. Миколаєнко дав коментар регіональним телевізійним каналам, де між іншим заявив, що «власники «Херсонобленерго» сидять в Москві, Кремлі, і мене непокоїть така ситуація, що в Москві приймається рішення, як проходять процеси в Херсоні».

З цього приводу ПрАТ «Херсонобленерго» в котрий раз пояснює, що ні до Кремля, ні до Москви ніякого відношення немає.

Засновником Товариства була держава в особі Міністерства палива та енергетики України. На сьогодні власниками ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» через володіння акціями є акціонери. З них близько 40 юридичних осіб і понад 1700 фізичних осіб.

Органами управління Товариства є Загальні збори акціонерів, Наглядова рада та Правління. Оперативно-диспечерське підпорядкування здійснює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України. Інших органів правління та підпорядкування енергопостачальна компанія не має. Контроль за фінансово-господарською діяльністю Товариства здійснює Ревізійна комісія Товариства.

Мажоритарним акціонером ПрАТ «ЕК «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО» є Товариство з обмеженою відповідальністю «ВС ЕНЕРДЖІ ІНТЕРНЕЙШНЛ УКРАЇНА». Власником Товариства з обмеженою відповідальністю «ВС ЕНЕРДЖІ ІНТЕРНЕЙШНЛ УКРАЇНА» є компанія VS Energy International N.V., зареєстрована Торгово-промисловою палатою Нідерландів 07.01.2002р.

В свою чергу кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) компанії VS Energy International N.V., є фізичні особи, а саме: громадяни Німеччини Марина Ярославська та Олег Сізерман та громадяни Латвії Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс, Артурс Альтбергс, які опосередковано володіють в сукупності 94,51% (в рівних частках) статутного капіталу ПрАТ «ЕК «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО», і які діють самостійно від свого імені та за свій рахунок.

Інформація про зазначених бенефіціарних власників внесена до Державного реєстру підприємств і організацій України на сторінці ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго», є відкритою, яку легко можна перевірити. Товариство є юридичною особою за законодавством України та набуває прав юридичної особи з дати його державної реєстрації.

Враховуючи вище вказане, жителі м.Херсон рекомендують міському голові В.Миколаєнку не шукати винних десь, а займатися господарською діяльністю в місті та детально розібратися в сутності проблеми, яка виникла з несплатою значних коштів за використану електроенергію комунальними підприємствами. Щоб херсонців, які обрали Вас міським головою, не переслідувало розчарування, що Ви не в змозі виконувати свої прямі посадові обов’язки та не забезпечуєте їх комфортне проживання у місті. Ви, як очільник міста, маєте достеменно розібратися, куди ж насправді діваються кошти сплачені громадянами за використану електроенергію та забезпечити своєчасне їх надходження енергетичній компанії.

Порушення платіжної дисципліни унеможливлює сталий та надійний рівень електропостачання, що вплине на нормальне життєзабезпечення міста Херсон. Акцентуємо увагу, що здійснення відключення споживачів від електропостачання відбувається лише в окремих випадках і виключно в межах чинного законодавства та Правил користування електричною енергією.

Енергетична компанія не має на меті цілеспрямованого відключення від мереж електропостачання споживачів, а зацікавлене в конструктивній роботі та прийнятті компромісних рішень стосовно розрахунків за електроенергію, погашення заборгованості та інших можливих рішеннях в рамках чинного законодавства.

«Херсонобленерго» вкотре закликає усіх причетних до ситуації, яка виникла у місті з накопичення значних боргів комунальними підприємствами за використану електроенергію проявити свою громадську позицію та відповідально віднестися до проблеми, знайти порозуміння у вирішенні складної ситуації та встановити механізм недопущення створення в подальшому штучних боргів та відключення населення від електропостачання.

Нагору