Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

За минулий рік водії зруйнували більше сотні електроопор

January 11, 2019

У 2018 році зросла кількість пошкоджених електроопор у результаті ДТП. Якщо у 2017 їх було 103, то у минулому році-115. На перший погляд різниця у кількості невелика, але загальна шкода, від руйнування завжди значна. Так, збитки, нанесені лише від руйнування електричних опор Товариства в 2018 році оцінюються  у більше півмільйона гривень.

Від чиєїсь тяги до оковитої чи просто неуважності за кермом страждають перш за все не енергетики, а малеча в знеструмлених дитячих садках, школярі, відвідувачі лікарень та мешканці населених пунктів.

Відновлення зруйнованих електроліній – складний процес, що займає в енергетиків від лічених годин до декількох днів. Фахівцям АТ «Херсонобленерго» необхідно по-перше, провести огляд місця пошкодження, встановити обсяги ремонту, доставити зі складу найближчого райцентру  необхідне обладнання (ті самі опори), та виконати цілий комплекс заходів пов’язаних з припиненням електропостачання, обмеження проїзду, земляних та інших робіт.

Енергетики нагадують водіям, що уникнути відповідальності за свої дії не вдасться. АТ «Херсонобленерго» тісно співпрацює із поліцією. За заявами Товариства відкриваються кримінальні провадження, встановлюються винні та відшкодовуються завдані збитки.

Тож аби водіям уникнути неприємностей, енергетики рекомендують бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та привести до тяжких наслідків в першу чергу Вам та вашим  родинам.

Нагору