Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Все таємне стає очевидним

June 26, 2017

Незважаючи на страх бути спійманим та отримати реальний термін покарання, не зупиняє хитромудрих громадян скористатися «халявною» електрикою. 

Енергетики попереджають, «сумнівна економія» електроенергії приводить до негативних наслідків таких, як зіпсована репутація, поганий настрій, розлучення з грошима та навіть позбавлення волі, адже за такі протиправні дії доведеться відповідати.

Майже щодня енергетики Херсонської області виявляють порушення споживачами Правил користування електричної енергії. Як побутові споживачі, так і юридичні особи намагаються різноманітними способами «поцупити світло».

За 5 місяців поточного року інспекторами енергопостачальної компанії відносно вказаних категорій осіб складено 1365 актів про порушення Правил користування електроенергією та її розкрадання на загальну суму майже 25 млн. гривень.

На які тільки хитрощі не йдуть споживачі, навіть звертаються за допомогою до кримінальних осіб, які за певну плату надають сумнівні послуги.

«Херсонобленерго» звертається до всіх мешканців області не піддаватися на такі  пропозиції сторонніх людей щодо «зекономити», крадучи електроенергію з допомогою пристроїв впливу на прилади обліку.

Дехто вважає, оскільки електрику не можна заховати в кишеню або налити в відро, то і зловити злодія неможливо. Проте це далеко не так. Сьогодні, у час новітніх технологій, у енергетиків є для цього відповідні сучасні технічні можливості і підготовлений кваліфікований персонал, здатний виявити недобросовісних споживачів.

Так, з метою уникнення відповідальності за розкрадання електроенергії та приховування факту використання вмонтованого до лічильника пристрою, одним з підприємств Генічеського району здійснено підпал приладу обліку електроенергії. Але в ході проведення відповідних досліджень метрологічною службою енергопостачальної компанії виявлено втручання в роботу електролічильника за допомогою технічного пристрою. Нанесені збитки Товариству у десятки тисяч гривень підприємство – крадій все ж таки буде вимушене сплатити.

У населеному пункті Чорнобаївка, в орендованому приміщенні під магазин орендар встановив новий прилад обліку. Як виявилося пізніше, зазначений  лічильник був пошкоджений споживачем та мав вмонтований технічний пристрій, який впливав на нормальну роботу засобу обліку. За «винахідливість» власнику доведеться відшкодувати Товариству багатотисячні збитки.

Громадянам, перш ніж іти на протиправні дії, варто замислитися, що розплатитися все одно доведеться і чим пізніше буде виявлена крадіжка, тим вищою буде ціна. 

Нагору