Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Аграрії не впоралися із жаткою і збили опору, самі ж дивом залишилися неушкодженими

October 9, 2018

На одному із полів неподалік села Самійлівка сталася нетипова для практики енергетиків пригода. Цього разу причиною пошкодження майна «Херсонобленерго» стало не необережне керування транспортним засобом. Намагаючись приєднати жатку до причепа комбайна, аграрії зробили помилку, у результаті чого жатка злетіла з причепу і збила електроопору. Як наслідок – три трансформаторні підстанції залишилися без електропостачання.

Сільгоспникам дивом вдалося двічі залишитися неушкодженими: не стати жертвами дев’ятиметрової жатки, а також не отримати удар струмом через збиту електроопору та обірвані проводи.

Бригада Великолепетиського РЕЗу та ЕМ оперативно відновила електропостачання. Сума збитку, заподіяного АТ «Херсонобленерго» встановлюється.

«Херсонобленерго» просить жителів області бути уважними і обережними поблизу електрооб’єктів. Трансформаторні підстанції, електроопори знаходяться під високою напругою, один контакт із ними може коштувати життя.  

Для попередження ураження електричним струмом слідуйте правилам:

  • НЕ намагайтеся проникнути всередину трансформаторної підстанції або залізти на опору ліній електропередач.
  • НЕ беріть участь в крадіжці проводів з ліній електропередачі та кабельної продукції. Це небезпечно для життя.
  • НЕ розводьте багаття під лінією електропередачі.
  • НЕ наближайтеся до обірваних і провислих проводів: ви може потрапити під напругу. Поруч з проводом високої напруги, які знаходяться на поверхні землі в радіусі 8 метрів утворюється небезпечна зона, яка проводить електричний струм – зона «крокової» напруги.

Фото ілюстративне

Нагору