Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Через півторамільйонний борг комунальників, мешканці залишаться в темряві

September 26, 2018

Понад 1,5 мільйона гривень - така сума заборгованості за використану електроенергію міських комунальних підприємств, які обслуговують житлові будинки.

Так, станом на 25 вересня 2018 року КП «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради має борг у сумі – 788 401грн., житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11 – має заборгованість 244 774 грн., комунальне підприємство «Центр» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 196 272 грн., житлово-експлуатаційна контора №1 Суворовського району – 171 201грн., комунальне підприємство «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 149 622 грн.

Суми заборгованості лише зростають. В результаті безгосподарності та через несвоєчасні розрахунки за використану електроенергію, родини мешканців будинків, які обслуговують вказані підприємства, змушені сидіти в темряві. Мова йде не лише про сходові клітини, ліфти та місця загального користування, а й про кімнати у гуртожитках. А з настанням прохолодної пори року проблема стає гострішою.

В рамках законодавства керівництво комунальних підприємств, міський голова м. Херсон та начальник інспекції Держенергонагляду у Херсонській області інформовані про наявність заборгованості та про можливе припинення електропостачання у разі не проведення в повному обсязі оплати за спожиту електричну енергію.

«Херсонобленерго» сподівається, що керівники комунальних підприємств найближчим часом у повному обсязі розрахуються за спожиту електричну енергію, та в подальшому уникатимуть утворенню заборгованості.

В разі непогашення заборгованості в повному обсязі Товариство змушене буде припинити електропостачання до об’єктів комунальних підприємств.

Враховуючи велику кількість об’єктів, відключення триватиме з 4 жовтня по 17 жовтня поточного року.

 

Нагору