Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Для чого енергетики обрізають дерева?

May 28, 2021

Розчищення електромереж від гілок дерев - життєва необхідність. Енергетики «Херсонобленерго» роблять все можливе, щоб в оселях херсонців завжди було світло. Чистка трас розподільчих ліній електропередач проводиться, насамперед, для підвищення надійності електропостачання. А також для попередження пошкодження електроліній та нещасних випадків через ураження електричним струмом.

Під час несприятливих погодних умов, сильного вітру, грози, дощу, снігопаду -  падіння дерев та гілок на дроти стає основною причиною обриву ліній та аварійного відключення енергопостачання. Для уникнення аварійних ситуацій працівники «Херсонобленерго» системно проводять обрізку дерев та розчищають електромережі від гілок та кущів.

Усього за 2021 рік енергетики розчистили 649,28 км повітряних ліній ПЛ-0,4 кВ, 252,43 км ПЛ-6-10 кВ, та ПЛ-35-150 кВ – 85, 76 км.

В цілому протягом 2021 року заплановано здійснити розчистку ліній електромереж різної категорії напруги загальною довжиною понад 3 000 км.

Довідково.

Згідно ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а також пункту 4 «Правил охорони електричних мереж», утримання зелених насаджень, в тому числі і в охоронних зонах повітряних ліній електропередач, повинні здійснювати власники зелених насаджень.

Згідно пункту 5.5 «Правил утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України», відповідальність за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними покладається на підрозділи органів місцевої державної виконавчої влади, на підприємства (на території яких знаходяться насадження) і на власників присадибних та прилеглих ділянок.

 

Нагору