Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Економія ціною власного здоров’я

May 11, 2019

Нечесні споживачі електричної енергії продовжують наражати себе та оточуючих на небезпеку, встановлюючи в своїх помешканнях та торгових точках шкідливі генератори, за допомогою яких розкрадають електричну енергію.

Нещодавно працівники «Херсонобленерго» під час рейдової перевірки виявили такий генератор високочастотного електромагнітного випромінювання в домоволодінні одного із абонентів у м.Херсоні. Цей пристрій має потужне електромагнітне випромінювання, яке негативно впливає не лише на роботу електролічильника, але й несе суттєву загрозу здоров’ю людей.

Подібний, вкрай шкідливий для оточуючих, пристрій інспектори виявили в м.Нова Каховка, у власника торговельного павільйону, куди щодня приходили десятки громадян з дітьми. Покупці, навідуючи заклад, навіть не здогадувалися, що в магазині працює небезпечний пристрій. Вказані генератори мають випромінювання, яке призводить до ризику виникнення серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Виявити такий пристрій для фахівців обленерго це лише питання часу. Працівники постійно проводять моніторинг споживання електричної енергії, і мають усі технічні засоби, щоб зафіксувати такі прилади навіть на відстані.

А от порушникам за такі протиправні дії доведеться понести відповідальність згідно з чинним законодавством. Крім того, такі спроби сумнівної економії коштують дорого. Фінансове відшкодування може сягати десятків чи іноді сотень тисяч гривень.

 

Нагору