Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Електробезпека під час карантину

March 31, 2020

Шановні батьки!

Ваші діти, у зв’язку з карантином, знаходяться вдома на дистанційному навчанні. Це зумовлює більше вільного часу без уваги дорослих. При нехтуванні та недотриманні правил безпечної поведінки - це прихована загроза життю та здоров’ю дітей. Своїм прикладом виховуйте дітей, не порушуйте правилами безпеки, нагадуйте дітям, що трансформаторні підстанції - не місце для гри. Поблизу ліній електропередач небезпечно гратися, гойдатися на деревах, запускати повітряних зміїв.

АТ «Херсонобленерго» нагадує про те, що небезпечно

  • підходити до обірваного дроту повітряної лінії, який лежить на землі чи звисає з опори ближче, ніж на 8 м;
  • підніматись на опори повітряних ліній електропередач;
  • закидати дроти та інші предмети на проводи повітряних ліній електропередач;
  • рибалити, запускати повітряних зміїв, розпалювати вогнища, вилазити на дерева поблизу повітряних ліній електропередачі та електрообладнання, діставати будь-які предмети, що застрягли між проводами;
  • відчиняти двері розподільчих щитів, силових шаф, трансформаторних підстанцій та проникати в приміщення електроустановок.

Через дитячі пустощі під загрозою може опинитись здоров’я та життя дитини, а тисячі людей можуть залишитись без електропостачання.

Якщо ви побачили обірваний провід, відкриті двері підстанції, електричних щитів, пошкодження електромереж, крадіжку електрообладнання - відразу повідомте до кол-центру «Херсонобленерго» за телефоном 0552- 48-06-20, або до поліції за телефоном 102.

 

 

Нагору