Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики попереджають: боржників відключатимуть від світла

February 16, 2018

Херсонські комунальні підприємства знову заборгували перед ПрАТ «Херсонобленерго» кошти за використану електроенергію.

Комунальне підприємство «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 382 842, 80 грн,

Житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11 має заборгованість 299 225, 95 грн,

Комунальне підприємство «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 129 062,75 грн,

Житлово-експлуатаційна контора №1 Суворовського району – 106 744,69 грн.,

Приватне підприємство «Виробничо-житловий центр «Аріадна» - 98 142, 82 грн.

Через несплату за використану електроенергію відключеними від електропостачання залишаються ліфти та комунальне освітлення у будинках, які обслуговуються Товариством з обмеженою відповідальністю «Україна». Заборгованість склала 573 080, 42 грн.

У випадку, якщо ситуація не зміниться і проблема заборгованості не буде вирішена, уже з 19 лютого поточного року відбуватиметься почергове відключення об’єктів комунальних підприємств від енергопостачання.

Про наявність заборгованості та про припинення електропостачання у разі не проведення в повному обсязі оплати за спожиту електричну енергію в рамках законодавства завчасно повідомлено керівництво комунальних підприємств, міського голову м. Херсон та начальника інспекції Держенергонагляду у Херсонській області.

У Товаристві сподіваються, що керівництво підприємств – боржників та міський голова не будуть пасивними та невідкладно знайдуть вихід із ситуації, що склалася і енергетикам не доведеться вживати крайніх заходів.

Серед об’єктів, які можуть постраждати через те, що адміністрація підприємств зайняла очікувальну позицію, а органи місцевого самоврядування намагаються стояти осторонь – це гуртожитки, в яких проживають родини з маленькими дітьми та літні люди. Одного дня без комунального освітлення залишаться під’їзди багатоповерхівок, що призведе до розбійних нападів та грабежів.

А винними в цій ситуації опиняться енергетики? Чому недоотримуючи кошти за вже надані послуги енергетики залишаються винними в очах споживачів? Чому слухняним споживачам доводиться страждати від тих, хто живе за принципом моя хата з краю?

«Херсонобленерго» закликає керівників комунальних підприємств та органи місцевого самоврядування знайти джерело фінансування, яке дозволить підприємствам своєчасно та у повному обсязі розраховуватися за спожиту електричну енергію, та в подальшому уникати  утворенню заборгованності. У іншому випадку «Херсонобленерго» буде змушене вдатися до крайніх заходів та почати відключення об’єктів комунальних підприємств від електроенергії.

Енергетики звертаються з проханням до мешканців будинків, які обслуговують вказані комунальні підприємства, проявити активну громадську позицію та спонукати керівництво КП виконати фінансові зобов’язання та перерахувати сплачені мешканцями будинків кошти за використану електроенергію енергопостачальнику. 

Нагору