Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики попереджають про небезпеку пожеж

May 11, 2018

З настанням літньої аномальної спеки зростає ризик масових пожеж. Енергетики занепокоєні, адже від неконтрольованого вогню у межах охоронних зон повітряних ліній електропередач існує загроза пошкодження енергообладнання, трансформаторних підстанцій, нагрів та обривання проводу, що може призвести до аварійних ситуацій та знеструмлення, ураження струмом людей та трагічних наслідків.

З цього приводу Новотроїцький РЕЗ і ЕМ звертається до мешканців району з проханням не розводити багаття та не спалювати сміття поблизу електроліній.

Енергетики нагадують, що законом заборонено розпалювати вогнища в охоронних зонах ліній електропередач. Ширина охоронних зон залежить від напруги лінії. Наприклад, для проводів напругою до 1 кВ охоронна зона становить 2 м, для 6-10 кВ – 10 м. Так само, в охоронних зонах заборонено розміщувати постійні і тимчасові будівлі (дачі, будівельні вагончики інше), нагромаджувати легкозаймисті матеріали, солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали; розміщувати звалища горючих і хімічно небезпечних відходів.

При виявленні неконтрольованих підпалів трави слід викликати бригаду рятувальників ДСНС за номером 101, а також повідомити про загрозу виникнення пожежі в охоронних зонах ліній електропередач на телефонну гарячу лінію 0-800-500-629 або на номер 5-10-16 диспетчер району Новотроїцького РЕЗ І ЕМ.

За повідомленням Новотроїцького РЕЗ і ЕМ

 

 

Нагору