Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики взяли участь у нараді в облраді

February 6, 2018

У стінах Херсонської обласної ради відбулося засідання комісії з питань будівництва на території Херсонської області повітряної лінії 750 кВ Запорізької АЕС – Каховська ПС 750 кв. Нарада відбулася за участі заступника голови Херсонської обласної ради Оксани Рукавішнікової та представників Енергопостачальної компанії «Херсонобленерго».

Начальник виробничо-технічного відділу «ЕК «Херсонобленерго» Олександр Щербина проінформував присутніх про хід виконання робіт з виносу ділянки повітряної лінії ПЛ-10 кВ з будівельного майданчика «Ремонтно-експлуатаційного пункту» для будівництва повітряної лінії 750 кВ Запорізької АЕС – Каховська ПС 750 кв.

О.Щербина доповів, що на даному етапі триває робота по укладанню договору на встановлення земельного сервітуту відносно земельної ділянки для реконструкції зазначеної повітряної лінії. Зокрема, вже укладено договір на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки.

При тісній співпраці та взаємодії з Горностаївською селищною радою, органами місцевого самоврядування та Держгеокадастру, «Херсонобленерго» зобов’язується розпочати роботи у найкоротший термін.

Енергетики зазначають, що при умові оформлення всіх належних дозвільних документів згідно графіка будівельно-монтажні роботи по реконструкції повітряної лінії ПЛ-10 кВ заплановано на квітень - травень 2018 року.

В свою чергу заступник голови Херсонської облради Оксана Рукавішнікова запевнила енергетиків у сприянні найскорішому вирішенні питань по оформленні землевпорядної документації.

Довідково

Спорудження лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська з підстанцією 750 кВ «Каховська» – один із сегментів південної частини кільця 750 кВ, передбаченого Енергетичною стратегією України до 2030 року. Проект реалізує Укренерго.

Мета проекту – підвищення надійності режимів роботи південної частини ОЕС України за рахунок зняття мережевих обмежень щодо видачі потужності Запорізької АЕС, збільшення пропускної здатності перетинів південної частини ОЕС України шляхом підсилення зв’язку Каховського енерговузла з магістральними мережами ОЕС України.

До складу проекту входять також будівництво заходів 330 кВ Новокаховська – Островська (27,9 км), Новокаховська – Херсонська (15,9 км) на підстанцію 750 кВ «Каховська» та реконструкція існуючої підстанції 330 кВ «Новокаховська».

Проект фінансується за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на паритетних засадах у сумі 350 млн. євро.

Нагору