Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Ігор Сафронов переконаний, що у вирішенні людських проблем безвихідних ситуацій не буває

September 6, 2017

Лінія електропередач «Партизани-Генічеськ» до початку навчального року - відновлена.

Нагадаємо, ще в січні поточного року внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та пошкодження лінії електропередач «Партизани-Генічеськ» припинено електропостачання до більшої частини абонентів м. Генічеськ та населених пунктів Арабатської стрілки.

Як з'ясувалось, приватним власником вказаної лінії, є «Генічеський машинобудівний завод». Яким чином стратегічне державне майно - магістральна електролінія, через яку на 50% забезпечується постачання електричної енергії до найскладнішого прикордонного регіону області було приватизовано, та чому життєдіяльність десятків тисяч генічан та гостей залежить від безгосподарності однієї приватної особи, невідомо.

Не зважаючи на припинення постачання електричної енергії до курортного регіону у достатніх обсягах, приватний власник лінії електропередач, ігноруючи усі моральні норми, людські та законні зобов’язання, відмовився проводити будь-які ремонтні роботи та відновлювати електропостачання.

Обласна та районна влади не мають правових підстав впливу на приватних володарів електромережі, а також можливості залучення державних коштів на ремонт приватної власності для відновлення електропостачання до Генічеського району.

Розуміючи соціальне та стратегічно важливе значення необхідності відновлення роботи зазначеної електромережі, керівництвом енергетичної компанії «Херсонобленерго» в особі І.М. Сафронова, було ініційовано та, протягом восьми місяців, проведено безліч організаційних заходів щодо залучення всіх гілок державної влади та громадськості для вирішення зазначеної проблеми мешканців Генічеського району.

До якнайскорішого вирішення глобального питання з відновлення життєдіяльності району долучився голова Генічеської РДА О.С.Воробйов, який підтримав ініціативу енергетичної компанії по невідкладності відновленню пошкодженої лінії електропередач «Партизани-Генічеськ» та всіляко сприяв вирішенню вказаної проблеми.

На жаль, правові колізії та недосконалість фінансового законодавства не дають можливість виділити кошти з обласного та районного бюджетів та екстрено відновити пошкоджену ЛЕП.

Однак, саме завдяки цілеспрямованості, наполегливості та чіткої громадської позиції Товариства та державного ставлення до виконання службових обов’язків керівників органів місцевого самоврядування, шляхом чисельних переконливо - аргументованих організаційних заходів було прийнято компромісне та ефективне рішення – відновити роботу резервної лінії електропередач.

На відновлення електролінії були залучені кошти ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» та багатоденний труд висококваліфікованими фахівців Товариства.

Голова правління ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» Ігор Сафронов переконаний, що безвихідних ситуацій не буває, важливо лише правильно знайти з них вихід.

  • Кожна складна ситуація вимагає, перш за все, індивідуального підходу, здорового глузду, вміння аналізувати, готовність діяти і ефективне рішення завжди знайдеться. Товариство, розуміючи складність і важливість проблеми, ініціювало проведення робіт по відновленню лінії електропередач Генічеськ – Партизани за підтримки органів місцевого самоврядування. В ході перемовин та дискусій було знайдено конструктивне рішення на користь комфортного рівня енергозабезпечення мешканців Генічеського району. В наш час майже не має таких проблем, які не можливо було вирішити, важливо лише спільно  піклуватись про людей, - говорить І.Сафронов.

 

Нагору