Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Горе-водії та горе-лісоруби – міста без світла

May 30, 2017

На Херсонщині щороку внаслідок дорожньо-транспортних пригод руйнується неймовірна кількість об’єктів енергопостачання.

Лише протягом 2016 року транспортними засобами знищено 118 електроопор на 451 тисячу гривень. В поточному році вже проведена заміна пошкоджених в результаті ДТП 35 опор на суму майже 110 тисяч гривень.

У всіх випадках пошкодження водіями транспортних засобів опор ЛЕП призводить до спрацювання аварійного знеструмлення лікарень, дитячих садочків, шкіл, будинків та населених пунктів.

Здебільшого відновлення електропостачання проводиться за рахунок горе-водіїв з багатотисячними витратами на ремонти електрообладнання та збитків споживачів від згорілих електроприладів.

Якщо винуватець ДТП зникає з місця аварії, за заявою «Херсонобленерго» відкривається кримінальне провадження та спільно з правоохоронними органами вживаються заходи із встановлення втікачів, яких, окрім відшкодування збитків, чекає кримінальна відповідальність згідно чинного законодавства.

Викликають занепокоєння у енергетиків дії громадян, які нехтуючи Правилами безпеки у охоронних зонах ліній електропередач, спилюють дерева, що спричиняє їх падіння, пошкодження електромереж та нанесення значних збитків як споживачам, так і енергопостачальнику.

Через так звані підпили дерев у 2016 році пошкоджено 43 об'єкти електропостачання на загальну суму 130 тисячгривень, від початку 2017 року вже зруйновано 31 об'єкт на суму 70 тисяч гривень.

Зазначені вчинки завдають шкоди не лише Товариству та створюють загрозу життю та здоров’ю цим «лісорубам» та оточуючим, але й тягнуть за собою матеріальну відповідальність винних осіб в частині відшкодування у повному обсязі всіх завданих збитків в разі виходу з ладу електрообладнання як енергопостачальника, так і електричних приладів споживачів всіх знеструмлених населених пунктів.

ПрАТ «Херсонобленерго» застерігає, якщо ви стали свідком події, де відбулося обривання електричних мереж, бути надзвичайно обережними.

Запам’ятайте, не можна наближатися до обірваних проводів ближче, чим на 8 метрів, обов’язково попередити перехожих про небезпеку. Відразу повідомте про обірваний дріт до кол-центру «Херсонобленерго» за телефоном 0552- 48-06-20, а якщо є потерпілі викличте швидку допомогу по телефону 103.

 

Нагору