Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Хазяйновиті жителі Херсонщини залишають земляків без світла

August 6, 2018

Лише за минулий тиждень енергетики двічі ліквідовували наслідки сумнівного господарювання ініціативних громадян.

Через мисливців за деревиною постраждали жителі селища Велика Лепетиха. Бажання деяких жителів Херсонщини заготовити паливні матеріали для власних потреб, заважає пам`ятати, що їх дії ставлять під загрозу життєзабезпечення міст та сіл :соціально-важливі об’єкти як от лікарні, школи, дитячі садки.

Дбаючи лише про власні потреби і не зважаючи на очевидні наслідки своїх дій, 5 серпня невідомі особи підпиляли дерево, яке пошкодило проводи та електроопору. У результаті інциденту десятки споживачів  було знеструмлено майже на добу.

Працівникам Товариства вдалося відновити електропостачання повністю тільки до 11 години наступного дня.

Другий аварійний випадок стався  у Новій Каховці через головотяпство працівників приватного господарства. Не узгодивши свої дії із енергетиками, газовою та іншими службами одне із Товариств у місті Таврійськ почало прокладання кабелю для сонячної електростанції.

Під час земляних робіт було пошкоджено високовольтний кабель та  знеструмлено Новокаховський  комбінат хлібопродуктів.

Працівники Новокаховського РЕЗу ліквідували пошкодження, але збитки нанесені хлібокомбінату та енергетикам приватному горе -підприємцю  доведеться сплатити.

За обома інцидентами перевірку проводить поліція.

Енергетики вкотре попереджають споживачів, що пошкодження мереж енергосистеми  тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Нагору