Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Херсонобленерго реалізує Інвестпрограму на території Каланчацької ОТГ

August 5, 2021

 

           Інтеграція Об'єднаної енергетичної системи України (ОЕС України) до загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E – одна з ключових стратегічних цілей України, важлива складова енергетичної безпеки держави і передбачена Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

          З цією метою, згідно затверджених Постановами НКРЕКП Інвестиційних програм, у всіх регіонах держави відповідними підрядними організаціями за державні кошти проводяться роботи із переоснащення та реконструкції електромереж.     

        Основна мета реалізації заходів Інвестиційної програми АТ «Херсонобленерго» на 2021 рік – це забезпечення надійної експлуатації існуючих мереж шляхом переоснащення мереж та обладнання підстанцій, які відпрацювали нормативний термін, забезпечення безперервності та якості електропостачання електроенергії після реконструкції обладнання.

        В рамках виконання запланованих заходів Інвестпрограми, безпосередньо на території Каланчацької ОТГ, саме для підвищення якості послуги з розподілу електроенергії, в тому числі зменшення кількості і тривалості аварійних відключень споживачів, скорочення втрат електроенергії в електромережах виконані ряд робіт на загальну вартість на понад 2 мільйона гривень.

         Вже здійснено реконструкцію повітряної лінії ПЛ-10 кВ протяжністю майже 6,5 км на території с. Роздольне та Привілля. Зокрема, проведено заміну та встановлено 154 електроопори, на окремих ділянках повністю замінено дроти електромережі.

         До кінця року на території Каланчацької ОТГ заплановано збудувати та модернізувати повітряні лінії ПЛ – 10 кВ загальною протяжністю майже3,5 км, встановити дві трансформаторні підстанції напругою 10/0,4 кВ та здійснити реконструкцію трьох підстанції напругою 35/10 кВ., на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

        Для захисту та протиаварійних функцій мережі будуть встановлені реклоузери – сучасні пристрої автоматичного управління та захисту повітряних ліній електропередач.

        Заходи інвестиційної програми 2021 впроваджуються Товариством з метою покращення якості розподілу електричної енергії споживачам та для підвищення рівня надійності електромереж міст і сіл регіону.

 

Нагору