Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

«Херсонобленерго» відключить комунальні підприємства-боржники від електропостачання

October 26, 2018

АТ «Херсонобленерго» змушене повідомити, що через недотримання боргових зобов’язань комунальними підприємствами, із 29 жовтня буде проводитися відключення усіх об`єктів, що знаходяться у власності даних підприємств.

Керівництво підприємств-боржників було своєчасно повідомлено про можливість припинення електропостачання через борги за уже використану електроенергію. Попри це «Херсонобленерго» не отримало виплат на свої рахунки.

Енергетики ідуть на крайній захід – вимушене відключення - через те, що ніяких інших шляхів врегулювання ситуації вже не залишилося.

Так, станом на 25 жовтня 2018 року КП «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради має борг у сумі – 1 012 137 грн, житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11 – має заборгованість 244 774 грн., комунальне підприємство «Центр» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 260 692 грн., житлово-експлуатаційна контора №1 Суворовського району – 233 306., комунальне підприємство «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 157 793 грн.

Загальна сума боргу становить понад 2 млн гривень.

Ситуація складна. Керівництво «Херсонобленерго» занепокоєне станом розрахунків комунальних підприємств за вже використану електроенергію. На засіданні сесії Херсонської міської ради депутати розглянули питання стосовно погашення боргу за електроенергію чомусь лише одного комунального підприємств, та навіть і ті кошти на рахунок енергопостачальника не надійшли.

На жаль, в цій ситуації заручниками безгосподарності керівників комунальних підприємств стають прості херсонці.

 

Нагору