Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Херсонські енергетики оперативно відновлюють енергопостачання населеним пунктам

December 28, 2021

На території Херсонської області, 28 грудня внаслідок несприятливих погодних умов, на лінях електропередач та на іншому електрообладнанні сталося значне намерзання льоду, яке не витримали дроти та електроопори. Через навантаження відбулась низка руйнувань в електромережах області. Падіння дерев на повітряні лінії електропередач, обриви проводів, поламані електроопори та пошкоджене електроустаткування спричинили аварійні відключення енергопостачання.

Станом на 14 годину 28 грудня знеструмленими залишаються 64 повністю та 5 частково населених пункти.

Найбільше постраждали населені пункти території обслуговування Північного регіонального управління розподільних мереж (територіальні громади Високопілля, Велика Олександрівка, Нововоронцовка, Берислав) – знеструмлені 22 населені пункти та Центрального регіонального управління розподільних мереж (територіальні громади Нова каховка, Каховка, Чаплинка, Велика Лепетиха) – знеструмлені 20 населених пунктів. На території обслуговування Східного РУРМ знеструмленими залишаються 17 населених пунктів.

До оперативних відновлювальних робіт залучені 49 аварійно-ремонтних бригад, 61 одиниця техніки та механізмів та 149 працівників.

Для ліквідації наслідків негоди негайно залучені аварійні бригади усіх регіональних відділень Департаменту з розподільних мереж. Енергетики оперативно відновлюють електропостачання у постраждалих районах, щоб якнайшвидше подати напругу у населені пункти.

Енергетики застерігають громадян, ні в якому разі не проводити самостійно будь-які відновлювальні роботи в електрообладнанні.

 

Нагору