Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Херсонське видання поширює недостовірну інформацію

July 7, 2021

Видання «Любимий Херсон» поширило недостовірну та відверто викривлену інформацію, стосовно ситуації навколо відсутності електропостачання у двох багатоквартирних будинках у мкр Таврійський, де автори безпідставно звинувачують АТ «Херсонобленерго» у бездіяльності у ліквідації аварійної ситуації.

Інформація несе маніпулятивних характер, яка шкодить діловій репутації Товариства.

Вважаємо за необхідне надати роз’яснення.

АТ «Херсонобленерго» зауважує, що ТП 690, де сталося аварійне пошкодження кабельної лінії належить АТ «Укрзалізниці» і жодного відношення до «Херсонобленерго» не має.

АТ «Укрзалізниця» такий же оператор системи розподілу, який зобов’язаний виконувати вчасно технічне обслуговування енергообладнання для уникнення пошкоджень та аварійних знеструмлень. Стосовно вказано ТП АТ «Херсонобленерго» неодноразово зверталося до власника транформаторної підстанції з вимогою належного обслуговування та утримання об’єкту енергетики для без аварійної роботи. Проте звернення власник ігнорував, так як і повідомлення про факт виникнення аварійної ситуації.

Зважаючи на соціальну значимість та критичну ситуацію із енергозабезпеченням багатоквартирних будинків та на прохання міського голови, АТ «Херсонобленерго» терміново надали необхідні матеріали для відновлення кабельної лінії, яких власник транформаторної підстанції не мав.

За сприянням міської влади для оперативного усунення аварійної ситуації були задіяні комунальні підприємства міста. Спільними зусиллями енергопостачання до будинків було відновлено.

АТ «Херсонобленерго» звертається до усіх власників абонентських електромереж та об’єктів енергетики розсудливо та відповідальна ставитися до експлуатації енергоустановок, тримати їх у задовільному технічному стані та забезпечувати постійний контроль аби уникнути непередбачуваних ситуації

АТ «Херсонобленерго» звертається до видання «Любимий Херсон» з проханням у своїх звинуваченнях бути об’єктивними та неупередженими.

Нагору