Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Херсонці, бережіть здоров’я і життя власні та ваших дітей!

March 28, 2018

Незабаром у наших дітей розпочнуться весняні канікули і у них з’явиться багато вільного часу. Довгоочікуване тепло і сонечко покличуть дітвору на вулицю. Саме в такий період частіше всього діти отримують найбільше травм.

Енергетики звертаються до батьків з проханням не нехтувати правилами безпеки та розповісти дітям про небезпеку необережного поводження з електрострумом та їх перебування поблизу електроустаткування.

Шановні батьки! Своїм прикладом виховуйте дітей, не порушуйте правила безпеки, нагадуйте дітям, що трансформаторні підстанції - не місце для гри. Поблизу ліній електропередач небезпечно гратися, гойдатися на деревах, запускати повітряних зміїв.

Категорично забороняється вилазити на опору повітряних ліній, на дахи вагонів, будівель, де близько проходять електричні проводи. Не можна запускати паперового змія поблизу мереж електропередач, кидати проволоку та інші предмети на провід. Забороняється гратись під повітряними лініями, проникати в трансформаторні підстанції або за огорожу електричних підстанцій і трансформаторів та відкривати дверці розподільчих щитків, щитків освітлення та інших електричних пристроїв.

Смертельно небезпечним є наближення до обірваних проводів на відстань ближче ніж 8 метрів. Електротравму можна отримати і в декількох метрах від проводу.

При виявленні обірваних або обвислих проводів повітряної лінії, діти ні в якому разі не повинні наближатись до нього, а негайно повідомити про це дорослих. Які повинні організовувати охорону місця пошкодження, попередити оточуючих про небезпеку наближення до проводів і негайно повідомити до кол - центру «Херсонобленерго» за телефоном 0-800-500-629.

Не варто забувати про електробезпеку і в побуті. Адже чи не найбільше нещасних випадків, пов’язаних із ураженням електрострумом, трапляється внаслідок порушення правил безпеки при користуванні побутовими електроприладами та електроустановками.

Не вмикайте у мережу одночасно кілька енергоємних приладів – внаслідок цього можуть перегрітися розетки або спрацювати запобіжники. Якщо це сталося, необхідно відключити від мережі частину приладів.

Вкрай небезпечно торкатися вологими руками електроприладів, підключених до мережі, а також розеток, цоколів лампочок тощо. Не залишайте без нагляду увімкнені електроприлади, надто праску, електроплитку, обігрівач. Не варто висмикувати штепсельну вилку з розетки за провід.

Пам’ятайте, що порушення правил техніки безпеки при роботі з побутовими електроприладами та електроустановками загрожує вашому здоров’ю та життю.

Будьте обережними та відповідальними! Бережіть здоров’я і життя власні та ваших дітей!

Нагору