Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Жити по-новому, приховувати поліцією злочини, по-старому

April 24, 2018

Останнім часом в Херсонській області активізувалися зловмисники, які залишають мешканців без світла та наражають на смертельну небезпеку оточуючих і себе в тому числі. Енергетики наголошують, що факти крадіжки енергообладання несуть реальну загрозу енергобезпеці усієї Херсонської області.

В той час, коли, «на очах» злодії крадуть дроти, розграбовують трансформаторні підстанції, зливають мастило, пошкоджують енергетичне обладнання, поліція залишається осторонь.

Випадок, який стався нещодавно в Білозерському районі, є черговий тому приклад.

Нещодавно мешканцями с.Інгулець було виявлено та припинено руйнування невідомими особами металевих конструкцій опор повітряної лінії 35кВ «Микільська-Інгульська» та розкрадання обладнання.

На місці події енергетики виявили відсутність елементів кріплення на опорах ЛЕП, протяжністю майже чотирьох кілометрів, що при першій вітряній погоді призведе до падіння усієї електролінії та залишення без світла кілька десятків тисяч мешканців шести населених пунктів Білозерського району.

Незрозуміло з яких спонукань, за зверненням енергетиків працівники поліції на місце крадіжки виїхати не захотіли. А наступного дня огляд місця злочину слідчий запропонував оформити за фотоматеріалами енергетиків та з пояснень електромонтерів.

Більшої дурості та недбальства і ворогу не побажаєш.  

Залишається лише здогадуватися, які будуть результати розслідування та чи буде «політична воля» у служителів народу аби розшукати та притягнути злодіїв до відповідальності.

Враховуючи, що у минулому 2017 році жодного з великої кількості злочинів в регіоні на десятки мільйонів гривень заподіяної шкоди у енергетичній сфері поліціянтами не розкрито, слід здогадатися мешканцям Білозерського району в яких умовах без світла вони будуть існувати та як збільшаться тарифи, щоб покрити за рахунок людей заподіяні злочинами збитки.

 

Нагору