Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Крадії проти світла в будинках та зрошення?

November 20, 2019

Саме так можна трактувати вчинки окремих мешканців, які здійснили вандальне пограбування мережі ПЛ -150 кВ «Каховська 330 – Дудчино», неподалік с. Камянка Каховського району.

З метою матеріальної наживи крадії, за допомогою спеціального інструменту, демонтували та пошкодили металеві елементи на електроопорах повітряної мережі довжиною майже півкілометра. Такі дії зловмисників завдають шкоди та перешкоджають стабільному енергозабезпеченню населених пунктів району. Та більше того, ставлять під загрозу енергопостачання насосних станції зрошувальних систем.

Нагадаємо, АТ «Херсонобленерго» в рамках Інвеспрограми протягом кількох років проводить реконструкцію мережі ПЛ -150 кВ Каховська-Дудчино. Серед інших робіт замінені опори, провід та блискавкозахисний трос. Заплановані роботи виконуються для покращення пропускної спроможності ліній, надійності та стабільності електропостачання як домоволодінь мешканців, так і насосних станцій систем зрошення.

Про факти крадіжки повідомлено до поліції.

Енергетики звертаються до мешканців сусідніх населених пунктів з проханням бути пильними та уважними,  та спільними зусиллями дбати про власний комфорт та стабільне життєзабезпечення. 

Якщо ви помітили обірвані дроти на лініях електропередач або відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній електропередач, елементів електроопор або обладнання трансформаторної підстанції, сторонніми людьми негайно повідомляти до на телефон 102.

Нагору