Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Крадеш електроенергію? Покарають

June 11, 2020

Енергетики неодноразово застерігали споживачів електричної енергії, що розкрадання електричної енергії рано чи пізно призведе до фінансової та кримінальної відповідальності.

Відтак, нещодавно, завдяки ефективним методам енергетиків, під час рейдової перевірки в Голопристанському районі в одному із господарств, яке займалося розведенням риби в штучних водоймах, інспектори виявили низку порушень. В присутності представників поліції енергетики зафіксували факт самовільного підключення електроустановок споживача до електричної мережі та виявили відсутність пломби, про що склали акт про порушення. За фактом того, що, споживач викрав більше 800 тисяч кВ/годин на суму понад 2 мільйони гривень, поліцією відкриті кримінальні провадження у тому числі і стосовно керівника підприємства.

На сьогодні енергетики володіють значним практичним досвідом виявлення таких порушень, новітніми приладами для фіксації несанкціонованого втручання в роботу лічильників, підключення до електромереж та сучасним програмним забезпеченням для автоматичного виявлення крадіїв.

У будь-якому випадку, щоб уникнути кримінальної відповідальності, фінансових затрат та інших проблем, є лише один вихід – бути відповідальним і не красти електроенергію.

 

Нагору