Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Арабатській стрілці реконструюють електромережі

July 22, 2021

Аномальна спека, яка охопила Херсонську область, стала справжнім випробуванням не лише для людей. Занадто висока температура повітря негативно впливає на безперебійну роботу енергообладнання та стає причиною аварійних знеструмлень.

Цього року спека стала наслідком серйозних аварійних ситуацій та найбільшою проблемою для курортних селищ Арабатської стрілки. Фізично застаріле обладнання не витримувало навантаження від масового використання потужної кліматичної техніки. Для проходження курортного сезону енергетики ще з початку року почали проводити реконструкцію та модернізацію електромереж.

Так, в рамках виконання Інвестиційної програми 2021р у Генічеському районі, у тому числі на Арабатській стрілці, здійснено реконструкцію та будівництво існуючих електромереж загальною довжиною 21 км на загальну вартість понад 8 млн.грн. Для виконання окремих видів робіт необхідно тимчасове припинення електропостачання, проте, зважаючи на активний період курортного сезону, такі роботи призупинено.

Реалізація запланованих заходів Інвестпрограми 2021, в частині реконструкцій та модернізації існуючих електромереж, поступова заміна застарілого обладнання на нове та сучасне, буде відновлено по завершенні літнього періоду, зокрема планується здійснити реконструкцію підстанцій напругою 35/10 кВ на загальну суму понад 29 млн грн.

Енергетики просять не перевантажувати мережу одночасним включенням потужних електроприладів та з розумінням ставитись до ймовірних тимчасових вимкнень електропостачання. Під час масових знеструмлень не перенавантажувати телефонні лінії кол-центру, які, як правило в такі часи зайняті, у черзі на з’єднання з оператором очікує близько 30 споживачів одночасно, що намагаються з’ясувати, коли відновиться електропостачання.

Зарані просимо вибачення за незручності, спричинені аварійними вимкненнями та зрозуміти – спеціалісти завжди працюють оперативно, щоб якнайшвидше відновити електропостачання.

Нагору