Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На генічеських енергетиків скоєно зухвалий напад

December 17, 2018

На минулих вихідних планові роботи по вимірюванню характеристик навантаження повітряної лінії обернулися для генічеських енергетиків справжнім випробуванням, яке поставило під загрозу їх здоров’я.

Зміна виїзної бригади проходила за планом, вони встигли перевірити декілька об’єктів і готувалися до роботи на черговій повітряній лінії.

Не встигли енергетики почати вимірювання, як із будинку з нецензурною лексикою та погрозами до них вибіг чоловік. Таку протиправну поведінку можна було б списати на те, що чоловік міг не роздивитися здалеку написи «Херсонобленерго» на одязі енергетиків і прийняти працівників Генічеського РЕЗу за крадіїв, але навіть після пояснення бригади міський житель продовжував поводитися зухвало та лаятися. Слів чоловіку виявилося замало, тож він вирішив прогнати енергетиків, кидаючи в них камінням та погрожуючи нацькувати свого пса.

Неадекватна поведінка чоловіка досягла свого апогею, коли він почав трощити амперметр, з яким енергетики проводили вимірювання.

Виїзна бригада у такій резонансній ситуації не змогла обійтися без допомоги поліції. Правоохоронці прибули на місце та зафіксували факт перешкоджання професійній діяльності енергетиків.

На щастя ніхто із працівників не отримав травм через неадекватні дії чоловіка. Енергетики направили офіційного листа до поліції з проханням притягнути нападника до відповідальності.

Це далеко не перший випадок, коли життя та здоров’я енергетиків наражається на небезпеку через агресивну поведінку абонентів. Найчастіше страждають від рукоприкладства електромонтери, що проводять відключення боржників та контролери.

Нагору