Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На злодієві і шапка горить …

February 22, 2021

Енергетики застерігають: крадіжка електроенергії - це злочин.

Інспектори «Херсонобленерго» продовжують виявляти факти застосування магнітів, генераторів та інших сторонніх пристосувань задля сумнівного «економного» споживання електроенергії.

Результати чергового рейду енергетиків.

У м. Херсоні, селищі Антонівка по вулиці Центральній під час рейдової перевірки правильності роботи приладів обліку у приватному домоволодінні споживача фахівці виявили втручання в роботу електролічильника. А саме: індикатором магнітного поля зафіксовано вплив неодимового магніту на  прилад обліку та без облікове споживання електричної енергії. За встановленим фактом енергетики склали акт про порушення, сума нарахувань за яким становить 12 647 грн.

Громадянин добровільно відмовився сплачувати суму завданої шкоди.

У зв’язку із  відмовою споживача відшкодувати збитки «Херсонобленерго» подало матеріали до суду.

Херсонський міський суд Херсонської області (справа №766/14603/19 від 20 січня 2020 року) підтвердив правопорушення з боку споживача та  зобов’язав його сплатити на користь Товариства вартість не облікованої електричної енергії, а також суми судових витрат.

Варто нагадати, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і кваліфікуються як «крадіжка». За такі протиправні дії порушнику доведеться відповідати.

Нагору