Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Неприпустимі висловлювання депутата, матимуть для нього негативні наслідки

February 21, 2022

У стінах Херсонської обласної ради депутат С.Рибалко допустив свідомо поширення неправдивої інформації стосовно діяльності АТ «Херсонобленерго». Відео запис виступу був оприлюднений у соціальній мережі Фейсбук на сторінці «Сергій Рибалко – офіційна сторінка», що спричинило розповсюдження до невизначеного кола осіб.

Депутат висунув звинувачення стосовно приналежності АТ «Херсонобленерго» до російських власників, зокрема громадянина Бабакова.

З цього приводу АТ «Херсонобленерго» в котрий раз зазначає, за весь період існування АТ «Херсонобленерго» у формі акціонерного товариства, як в державних реєстраційних органах, так і в самому товаристві, відсутні будь-які документи, що свідчать про належність його мажоритарних акціонерів та кінцевих бенефіціарних власників до громадян Росії.

Вказана інформація внесена до Державного реєстру підприємств і організацій України на сторінці АТ «Херсонобленерго», є відкритою, яку легко можна перевірити. Товариство є юридичною особою за законодавством України та набуває прав юридичної особи з дати його державної реєстрації.

Призивам депутата Херсонської обласної ради С.Рибалко про повернення приватної власності до держави нададуть юридичну оцінку правоохоронні органи. Порушення громадського порядку та суспільного спокою тягне за собою передбачену законом відповідальність.

До того ж, С.Рибалко негативно висловився стосовно працівників Товариства, звинувативши їх в протизаконній діяльності. На фермерському господарстві депутата було виявлено порушення, яке зафіксовано у акті, що є об’єктом дослідження у суді. До того ж, у кулуарах з боку депутата поширюється інформація, про те, що «суди вже куплені, які постійно приймають рішення на обленерго», що в свою чергу принижує честь та гідність усієї судової системи України.

«Херсонобленерго» готує позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації, та притягнення депутата до відповідальності, так як розповсюдження подібної інформації з боку народного обранця є неприпустимо та не відповідає дійсності.

Адміністрація «Херсонобленерго» звертається до громадян з проханням у складний для українців час бути обачливими з висловлюваннями, не піддаватися на провокації та не поширювати спотворену і неперевірену інформацію, з метою уникнення маніпуляцій та інших спроб дестабілізації суспільної обстановки.

Шановні споживачі! Електроенергія - це дороговартісний товар. Не порушуйте Правил роздрібного ринку електроенергії і не матимете проблем.   

Нагору