Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Інвестиційна програма розвитку електричних мереж на 2021 рік в дії

August 11, 2021

На території Херсонської області, відповідно до схваленої НКРЕКП Інвестиційної програми з розвитку мереж АТ «Херсонобленерго», тривають роботи з будівництва, реконструкції та модернізації електричних мереж.

Основна мета реалізації заходів Інвестиційної програми АТ «Херсонобленерго» на 2021 рік – це забезпечення надійної експлуатації існуючих мереж шляхом переоснащення мереж та обладнання підстанцій, які відпрацювали нормативний термін, забезпечення безперервності та якості електропостачання електроенергії після реконструкції. Завдяки збільшенню обсягів фінансування об'єми реконструкції та технічного переоснащення електричних мереж Товариства збільшено практично вдвічі.

Розпочато реконструкцію повітряної лінії 150 кВ «ХТЕЦ –Нікольська».

Виконується реконструкція підстанцій напругою 150, 35 кВ з оновленням застарілого обладнання та заміною комірок 10 кВ, встановленням сучасних мікропроцесорних захистів, автоматики і телемеханіки. Дані заходи забезпечать надійне, безперебійне та якісне електропостачання мешканців населених пунктів Херсонської області.  Додатково заплановано роботи на 39 підстанціях. Станом на 1 серпня 2021 року роботи на 13 підстанціях уже завершені.

За сім місяців поточного року в рамках реалізації запланованих заходів загальною протяжністю 107,07 км, побудовано та проведено реконструкцію ліній напругою 6-10 кВ загальною протяжністю 45,28 км на Арабатській стрілці, території населених пунктів Каховка, Основа, Чонгар, Привілля, Роздольне, Дніпряни, Скадовськ, що суттєво покращить надійність та безперервність енергопостачання споживачів, які проживають на території цих населених пунктів. З цією ж метою побудовано 6 розвантажувальних трансформаторних підстанцій напругою 6-10 кВ із 25 запланованих.

Також виконано низку робіт в мережах 0,4 кВ. При запланованих обсягах 73,53 км побудовано та реконструйовано 14,2 км ліній електропередач.

Розпочато роботи по реконструкції трансформаторних підстанцій 6-10 кВ з заміною застарілого обладнання на нове. Тривають роботи по встановленню реклоузерів – сучасних пристроїв автоматичного управління та захисту, які забезпечують більш надійне електропостачання споживачів та зменшують тривалість і масштаби аварійних відключень.

Автопарк АТ «Херсонобленерго» поповнено 16 одиницями спецтехніки для ремонтних та аварійно-відновлювальних бригад (14 бригадних автомобілів та 2 одиниці автовишок з автогідропідіймачем).

Триває модернізація засобів зв’язку та телемеханізації мереж АТ «Херсонобленерго», що дозволить отримувати більш точну інформацію щодо знеструмлених споживачів та зменшить час реагування на аварійні ситуації. Забезпечить оперативне відновлення електропостачання споживачам.

Проведення зазначених заходів дозволить зменшити технологічні витрати електроенергії, перерви в електропостачанні та покращити якість електропостачання.

Роботи по виконанню заходів Інвестиційної програми 2021 року тривають.

Нагору