Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Офіційне звернення до керівництва НКРЕКП

April 5, 2018

ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» звертається до Голови НКРЕКП  Вовка Д.В.з приводу відкликання заяви Товариства про проведення позапланової перевірки.

Повідомляємо, що 03.04.2018 року кур’єром було направлено лист до НКРЕКП з заявою про відкликання заяви про проведення позапланової перевірки, який отримано контролюючим органом 04.04.2018 року об 11.30. Проте НКРЕКП вчиняються дії щодо порушення інструкції діловодства в частині не проведення  реєстрації вищезазначеного листа.

Лист обґрунтовано тим, що на сьогодні відпали підстави для проведення зазначеної перевірки, а саме бажання ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго».

Доводимо до відома громадськості та НКРКП, що у контролюючого органу відсутні підстави щодо проведення позапланової перевірки та вчинення відповідних дій НКРЕКП є порушенням вимог Законодавства України, в тому числі с.19 Конституції України.

Текст листа додаємо:

«Голові НКРЕКП

  Вовку Д.В.

Про відкликання заяви про

проведення позапланової перевірки

 Враховуючи необхідність отримання від НКРЕКП практичної допомоги та додаткової інформації з питань визначення відповідності діяльності ПрАТ “ЕК “Херсонобленерго” ліцензійним умовам з передачі та постачання електричної енергії в перехідний період реформування ринку електричної енергії, Товариство листом від 23.02.2018 року звернулось до НКРЕКП із проханням щодо проведення позапланової перевірки за його бажанням. На підставі зазначеного листа, НКРЕКП вирішено здійснити позапланову перевірку дотримання ПрАТ “ЕК “Херсонобленерго” Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з передачі та постачання електричної енергії.

З моменту подання заяви про проведення перевірки об’єктивно змінились обставини, якими Товариство керувалось при поданні заяви про проведення перевірки за власним бажанням, і питання, необхідність перевірки яких була підставою для подання заяви про здійснення позапланової перевірки, відпали.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що проведення перевірки на сьогоднішній день не відповідає волі ПрАТ “ЕК “Херсонобленерго”, проведення позапланової перевірки безпосередньо не розпочато, керуючись ст. 19 Конституції України та частинами п’ятою і шостою ст.19 Господарського кодексу України, Товариство заявляє про відмову від заяви про проведення позапланової перевірки за власним бажанням та з моменту відмови не вважає себе пов'язаним будь-якими правами та обов'язками щодо здійснення державного контролю відносно Товариства НКРЕКП з підстав передбачених абз. 2 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

З повагою,  Голова правління   І.М. Сафронов»

Нагору