Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Причиною знеструмлення у П’ятихатках стала крадіжка

December 7, 2020

Неймовірних масштабів для невеликого села П’ятихатки, що на території обслуговування Високопільських РЕМ, сталася крадіжка трансформаторної оливи, яка призвела до знеструмлення більше півсотні осель селян. Злочинці злили понад 280 літрів трансформаторної оливи у трансформаторній підстанції поблизу села.

Ремонт пошкодженого після зливання оливи обладнання вимагає чималих матеріальних затрат та часу. Тож і споживачі на цей період змушені залишатися без електроенергії.

Бригаді енергетиків для відновлення енергопостачання до домівок мешканців населеного пункту довелося повністю замінювати трансформаторну підстанцію.

Про подію повідомлено до територіального управління Національної поліції області та занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Енергетики звертаються до небайдужих громадян з проханням не покривати злочинців, чиї дії призводять до знеструмлень, повідомити інформацію про осіб, які зливають оливу, крадуть електроенергію, розукомплектовують лінії електропередачі за телефоном «102» або на телефон гарячої лінії 0552- 421-666.

Трансформаторна олива має у своєму складі спеціальну хімічну речовину, яка стає непридатна для подальшого її використання деінде. Вона псуватиме, а в подальшому навіть може вивести з ладу техніку, до якої потраплятиме разом з викраденою оливою.

Фото ілюстративне. 

Нагору