Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Протягом I півріччя 2018 року на території Херсонської області в наслідок 49 дорожньо-транспортних пригод зруйновано майже сотню електричних опор АТ «Херсонобленерго»

August 2, 2018

Збитки, нанесені лише від руйнування електричних опор Товариства оцінюються у сумі  189 тис грн.

Наслідки недбалого керування водіїв напряму відгукуються бідою на мешканцях навколишніх населених пунктів. Саме прості громадяни, бізнесмени та відвідувачі знеструмлених дитячих садків, шкіл, лікарень та інших закладів та підприємств несправедливо розраховуються за чиюсь необережність, тягу до оковитої чи просто дурість.  

Виходячи із статистики, для відновлення зруйнованих електроліній, які пошкоджують автомобілісти як правило у степах та лісах,  фахівцям АТ «Херсонобленерго» необхідно по-перше, провести огляд місця  пошкодження, встановити обсяги ремонту, доставити зі складу найближчого райцентру  необхідне обладнання ті самі опори, та виконати цілий комплекс заходів пов’язаних з відключенням, переключенням ліній, обмеження проїзду, земляних та інших робіт. На все про все буває від декількох годин  до кількох днів ( відновлення магістральної опори  у Генічеському районі взимку проводилось майже два місяці).

Найбільше ДТП скоїли водії на території м. Херсон, Каховського та Олешківського районів.

Енергетики звертаються до всіх водіїв з проханням бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та привести до тяжких наслідків.

Нагору