Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Режимні об’єкти області під загрозою знеструмлення

November 26, 2019

Адміністрація ТОВ «ХОЕК» занепокоєна та б’є на сполох.

Станом на 25 листопада режимні об’єкти,  які знаходяться на території області, заборгували за використану електроенергію. Це Державна установа «Херсонський слідчий ізолятор», «Херсонська виправна колонія (№61)», «Голопристанська виправна колонія (№7)», «Дар’ївська виправна колонія (№10)», «Північна виправна колонія (№90)».

АТ «Херсонобленерго», як оператор системи розподілу, зобов’язаний у визначений Законом України «Про ринок електроенергії» термін виконати вимогу постачальника та припинити електропостачання споживачу.

Ситуація з несплатою боргів за електроенергію у виправних закладах суттєво нагнітає настрої громадськості та загрожує її безпеці.

Наслідки, пов’язані з припиненням електропостачання до виправних закладів, повністю покладаються на керівництво Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Розуміючи глобальність проблеми та з метою недопущення соціального резонансу та соціальної напруги, керівництво АТ «Херсонобленерго», ТОВ «ХОЕК», Херсонська ОДА звертаються до адміністрації виправних закладів якнайшвидше погасити заборгованість та в подальшому завчасно передбачати кошти на покривання витрат на енергоносії.

Найменші перебої або відключення електроенергії в спецустановах позбавлять адміністрацію можливості контролювати ситуацію в режимних зонах, що може привести до непоправних наслідків: до тюремних бунтів, спробам масових втеч, насильства і вбивств.

Для стабільності життєзабезпечення важливих соціальних об’єктів та задля громадської безпеки відповідальні особи зобов’язані передбачати кошти та сплачувати за комунальні послуги в повному об’ємі. 

Нагору