Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Шахрайська економія шкодить здоров’ю

March 27, 2019

Працівники АТ «Херсонобленерго» системно проводять перевірки  дотримання споживачами Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Днями під час чергового рейду енергетики зафіксували факти несанкційованого використання споживачами електричної енергії.

Один із підприємців м.Берислава вирішив, що може вільно та безкоштовно користуватися кіловатами, та не так сталося, як гадалося.

В ході огляду енергооб’єктів інспектори АТ «Херсонобленерго» виявили в приміщенні магазину бериславця  високочастотний електромагнітний випромінювач (генератор), який силою потужних радіохвиль  блокував правильне обчислювання спожитої електричної енергії приладом обліку.

За фактом складено акт про порушення «Правил роздрібного ринку електричної енергії», а бізнесмену за «сумнівну економію» доведеться сплатити нанесені збитки енергокомпанії у розмірі понад 120 тисяч гривень.

Подібного «умільця» енергетики виявили і в м.Нова Каховка. Чоловік на приватному підприємстві використовував аналогічний пристрій. За «винахідливість» власнику доведеться відшкодувати Товариству майже 60 тисяч гривень.

Усі матеріали направлено до відділу поліції.

Сьогодні енергетики для боротьби з розкрадачами електричної енергії мають сучасне обладнання, яке в змозі викривати таких порушників. «Херсонобленерго» вже неодноразово інформувало споживачів про вкрай негативний вплив подібних пристроїв на здоров’я та життя оточуючих. Особливо небезпечно, коли людина потрапляє в радіус дії до 500 метрів, це призводить до розладів нервової та серцево-судинної систем, хвороби крові, погіршення здоров’я.

У свою чергу енергетики застерігають, якщо Вам стало відомо про наявність таких пристроїв у будь-яких помешканнях чи то закладах, повідомте на гарячу лінію служби захисту економіки за телефоном 0552-421-666.

Бережіть себе та близьких! 

 

Нагору