Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Скільки ниточці не витися, а кінець завжди буде

September 12, 2017

Так вийшло й цього разу.

Енергетики в черговий раз довели, які б способи зловмисник не використовував для розкрадання електричної енергії, а заплатити все таки доведеться. Сліди правопорушення цього разу привели до фермерського господарства у Каховському районі.

Аграрій піддався спокусі та придбав у невідомого майстра саморобний пристрій, який використовував для без облікового споживання електроенергії у виробничих потребах, у тому числі поливу та вирощування сільгосппродукції.

І щасливо зажив господар,- затрати мізерні, доходи великі.

Та й не очікував він фахівців ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго», які під час проведення низки спеціальних організаційних і технічних заходів та досліджень метрологічної служби, виявили факт втручання в роботу електролічильника за допомогою сторонніх пристроїв, не передбачених заводом-виробником. Та заодно перевірили інші об'єкти процвітаючого бізнесмена, де виявили аналогічні «заряджені» лічильники та склали відносно керівників господарства відповідні Акти та провели експертизи.

За протиправні дії, без облікове споживання електричної енергії, яка, до речі, є власністю держави, господарю нарахована сума до сплати 2млн 820 117, 19 грн.

А відносно посадових осіб зазначеного сільгосппідприємства вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження для притягнення до відповідальності, а саме згідно ст. 364-1 ч.2 Кримінального кодексу (зловживання службовими повноваженнями) - позбавлення волі до 6 років.

Енергетики в черговий раз розвіюють міфи про нібито безкоштовну електроенергію та закликають споживачів економити законними методами. 

Нагору