Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Скупий платить двічі …

August 3, 2017

А за махінації з електроенергією ще й чималі гроші.

Наразі на Херсонщині в розпалі курортний сезон. Сюди звідусіль з’їхалися відпочивальники, щоб насолодитися хвилями лагідного моря та ласкавим сонечком. Для господарів пансіонатів та приватних домоволодінь, як то кажуть, гаряча пора. Та, власне, нині гаряча пора і в енергетиків. Адже серед такої чималої когорти споживачів електроенергії зустрічаються нечесні «винахідники», які намагаються «зекономити» протизаконними методами.

При перевірці дотримання Правил користування електричною енергією працівники «Херсонобленерго» систематично виявляють факти порушення. Окремі споживачі, відверто кажучи, вибирають досить невдалий спосіб економії електроенергії. Проте, практика енергетиків свідчить наступне – рано чи пізно усе таємне стає очевидним, і вони постійно розплутують такі «клубки» ухилень від сплати за електроенергію, яку використовують шахраї.

За перше півріччя поточного року в Генічеському районі енергетиками в результаті проведених рейдових перевірок було складено 82 акти про порушення Правил користування електричною енергією побутовими споживачами та 18 актів відносно юридичних споживачів.  Загальна сума збитків за актами склала біля 800 тисяч гривень. Матеріали по 3-х актах направлені до суду.

Найбільш яскравими прикладами негативних результатів протиправних бажань збагатитися є відкриття кримінальних проваджень за матеріалами енергетиків за фактами використання додаткових пристроїв, що зупиняють електролічильники, господарями кафе по вулиці Набережна у м.Генічеськ та вантажоперевізної фірми у с.Щасливцеве. За складеними по вказаним фактам актами штрафні нарахування склали декілька сотень тисяч гривень.

Перевірки Правил користування електричною енергією споживачами тривають.

Крім того, на якість електропостачання у Генічеському районі впливає й відсутність резервної лінії електропередач, яка знаходиться в приватній власності та була пошкоджена ще взимку.

Мешканці району, а разом з ними і тисячі туристів виявилися заручниками одного з підприємців. Мова йде про вже славнозвісну опору ліній електропередач «Партизани-Генічеськ», яка належить ВАТ «Генічеський машинобудівний завод», яка, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що мала місце в січні поточного року, була пошкоджена. Дана подія спричинила аварійне перемикання половини абонентів району (Генічеськ, Арабатська стрілка) на лінію, що залишилася в експлуатації ПС-154/35/10 кВ Н.Олексеевка, яка за своїми технічними характеристиками не може справлятися з трикратним навантаженнями в період курортного сезону.

Завдяки самовідданості голови райдержадміністрації О.Воробйова та наполегливості у відновленні нормального електропостачання з боку голови правління «ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» І.Сафронова ремонтні роботи вказаної лінії будуть проведені у найкоротший час. 

Нагору