Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: підсумки негоди та форс-мажорних ситуацій в АТ «Херсонобленерго»

May 24, 2021

В період з 17 по 23 травня фахівцями АТ «Херсонобленерго» проведено 129 рейдів та виявлено 20 порушень, про що складені відповідні акти.

Минулий тиждень завдав чимало лиха  Товариству та споживачам. Грозові дощі зумовили чисельне аварійне знеструмлення населених пунктів Херсонської області. Всього за тиждень за наслідками негоди було знеструмлено  83 104 домоволодіння.

Аварійно-відновлювальні бригади працювали в посиленому режимі, тож відновити електропостачання вдалось в найкоротші терміни в  усіх населених пунктах.

Аварійні ситуації, як і форс-мажорні, непідвласні енергетикам, але в усіх випадках  збитків завдають чимало.

Однак є ситуації, де природа ні до чого. На території обслуговування Генічеського відділення департаменту розподільних мереж АТ «Херсонобленерго» енергетиками зафіксовано порушення ПРРЕЕ. Пані Наталя бажала зекономити на сплаті за спожиту електроенергію та вдалася до хитрощів – застосувала заборонені пристрої, які зменшували покази лічильника.

В результаті це призвело до зобов’язання відшкодувати завданні збитки Товариству в розмірі 123 248 гривень.

Загалом за минулий тиждень «Херсонобленерго» завдано шкоди на загальну суму понад 386 тисяч гривень.

Тож, працівники Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертаються до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо Ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або правоохоронним органам на телефон «102».

Нагору