Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: порушення, збитки та відключення на початку серпня

August 10, 2021

Вражає, що енергетики  за тиждень зазнали шкоди майже на мільйон гривень. Недобросовісні споживачі, бажаючи зекономити, в результаті навпаки сплатили в рази більше.

Так, споживач Сергій в смт Чаплинка вдався до пошуків здешевлення рахунків за електроенергію неправомірним шляхом. Місцевий мешканець використовував прилади, що призводять до зміни показів лічильника. Та при плановому огляді бригадою енергетиків виявлено це порушення. Попередньо встановлено, що сума збитків, завдана Товариству становить 37 538 гривень.

Та це не всі пригоди, що чекали на енергетиків минулого тижня.

78 510 аварійних відключень по Херсонщині. Саме стільки разівимешканці нашого краю зазнали незручностей через негоду та безвідповідальні дії сторонніх осіб.

Нагадуємо, що аварійні відключення – непередбачувані ситуації як для споживачів, так і для енергетиків. Знеструмлення відбувається по причинам непідвласним фахівцям Херсонобленерго: дорожньо-транспортні пригоди, земельні роботи, непогода, спилювання дерев і т.п.

Загалом же в період з 1 по 8 серпня проведено 110 рейдів, про що складено 23 відповідні акти про порушення правил роздрібного ринку електричної енергії.

Працівники Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертаються до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або до правоохоронних органів на телефон «102».

Нагору