Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: пригоди енергетиків та споживачів за тиждень

July 21, 2021

В період з 12 по 18 червня фахівцями АТ «Херсонобленерго» в ході проведених рейдів виявлено 28 порушень, про що складено відповідні акти.

За минулий тиждень зафіксовані порушення, які завдали лиха споживачам та втрат енергетикам на загальну суму майже 250 тисяч гривень.

Нанесення збитків, пошкодження майна, крадіжки електроенергії – ці чинники змушують енергетиків звертатися до правоохоронних органів. Як не дивно саме зі сторони споживачів зафіксовані порушення.

Так, побутова споживачка пані Ганна бажала зекономити та вдалася до неправомірних дій, за що й поплатилась сумою в понад 40 тисяч гривень. Певний час вона використовувала заборонені пристрої, що в свою чергу призвели до зміни показів лічильника, тобто їх зменшення. Порушницю Правил роздрібного ринку електроенергії виявила бригада енергетиків при плановому огляді.

Також через аварійні ситуації на минулому тижні 73 797 домоволодіння зазнали знеструмлення. На відсутність електропостачання вплинули й дорожньо-транспортні пригоди, яких за 7 днів зафіксовано 4. На жаль, горе-водії через свою неуважність за кермом завдали незручностей мешканцям деяких населених пунктів.

Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертається до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо Ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або правоохоронним органам на телефон «102».

Нагору