Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: як на Херсонщині на електроенергії економлять

March 29, 2021

Служба захисту економіки АТ «Херсонобленерго» продовжує захищати майнові та інші інтереси за напрямком діяльності, адже ледве не щодня працівники Товариства стикаються з крадіжками або пошкодженнями майна на території  обслуговування.

Від протиправних дій зловмисників страждають в першу чергу мешканці, які змушені певний час залишатися без електроенергії.

За минулий тиждень понад 17 тисяч споживачів зазнали незручностей через відсутність енергопостачання у домоволодіннях. Причина тому – аварійні відключення. Такі непередбачувані ситуації, як для споживачів, так і для енергетиків, трапляються через недобросовісних громадян.

Наприклад, сьогодні, 29 березня, зранку о 5:44, в селі Милове водієм вантажівки підбита електроопора. Чим спричинена дорожньо-транспортна пригода наразі з’ясовує слідство, а от наслідки аварії зазнали 59 місцевих жителів. На час оновлення енергопостачання їх домоволодіння були знеструмлені.

Крім безвідповідальних водіїв, лиха енергетикам завдають й інші порушники.

Так, при плановій перевірці в селі Киселівка фахівцями виявлено самовільне підключення, що є грубим порушенням ПРРЕЕ. Побутова споживачка у пошуках варіантів здешевлення рахунків за електричну енергію вдалась до хитрощів, за що й поплатилась – 47 тисяч гривень.

Загалом в період з 22 по 28 березня спеціалістами АТ «Херсонобленерго» проведено 91 рейд про що складено відповідні акти про порушення ПРРЕЕ.

Сума ж збитків для Товариства за тиждень становить 444 747 гривень.

Вкотре звертаємо увагу, що дії деяких недобросовісних громадян приносять шкоду десяткам тисяч споживачам.

АТ «Херсонобленерго» звертається до громадян з проханням відповідально споживати електричну енергію. Не вдаватися до протиправних дій та сумнівної економії.

 

 

Нагору