Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Споживачі самовільно підключили до електромережі свої оселі. Скільки це коштує?

April 7, 2021

Самовільне підключення до електромереж окремим «спритним» споживачам електричної енергії «влетіло в копієчку». Тому як, самовільне підключення до електромереж є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії, є підставою для складання Акту та нарахування суми за завдані збитки. Споживачам, які регулярно не сплачували за спожиту електроенергію та накопичили заборгованість, було обмежене електропостачання ще до початку карантину. Деякі з їх числа порушили законодавство і самовільно підключилися до електромереж, щоб і далі безоплатно споживати електроенергію. Та не так склалося, як гадалося. Платити таки доведеться, в рази більше.

Під час рейдової перевірки в м. Херсон, по вулиці Ярослава Мудрого в оселі громадянина Я. інспектори виявили цілу низку порушень: самовільне підключення енергоустановок до електромереж, відсутність електролічильника, т. і. Як виявилось, споживач самостійно відновив електропостачання, яке було припинено через заборгованість (борги сформовані до карантину). В зв’язку з виявленими порушеннями перевіряючі склали акт, сума нарахування за яким склала 40 645 грн. Господар вину визнав.

До подібних хитрощів вдалася і власниця квартири по вулиці Університетська. До оселі жінки через заборгованість за використану електричну енергію було припинено енергопостачання. Тож при огляді інспектори виявили самовільне підключення до електромереж. На місці встановленого факту складено акт про порушення, сума нарахування за яким становить 8 286 грн.

Через проблеми з оплатою за спожиту електроенергію до домоволодіння споживачки за адресою м.Херсон, вул..Кулика до початку карантину енергопостачання було обмежено. Під час перевірки об’єкту інспектори виявили в оселі самовільне підключення енергоустановок до електромереж. Як результат, на місці складено акт про порушення, сума нарахування за яким склала 6 630 грн.

Енергетики звертають увагу споживачів на своєчасну оплату та відповідальне споживання електричної енергії.

Нагору