Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Спростування інформації поширеної на сторінках інтернет – видання «Хроніка.інфо»

November 2, 2018

Розміщений 31 жовтня матеріал на сайті «Хроніка.інфо» під назвою «Из-за действий облэнерго херсонцы вновь перекроют дорогу» містить відверто недостовірну інформацію.

Дописувач грубо помиляється та маніпулює ситуацією стверджуючи, що електроенергію гуртожиткам було відновлено саме через перекривання центрального проспекту міста невдоволеними мешканцями.

АТ «Херсонобленерго» наголошує, що електропостачання до об’єктів комунальних підприємств було відновлено після того, як міський голова Володимир Миколаєнко надав особисті гарантійні зобов’язання щодо оплати до 1 грудня 2018 року в повному обсязі боргу у сумі понад 2 мільйона гривень та вчасній оплаті поточних рахунків. Блокування руху транспорту херсонцями жодного відношення до вирішення питання не має.

Крім того, видання, посилаючись на допис в соціальній мережі Дмитра Рибіна зазначає, що «Херсонобленерго» навмисне затримує підключення енергопостачання до будинку за адресою: 200 років Херсона,44.

АТ «Херсонобленерго» вважає за потрібне повідомити наступне.

Для можливості приєднання електроустановок 9-ти поверхового житлового будинку №73 (секція №1 і №2) з вбудованими офісними приміщеннями ПрАТ «Молодіжний житловий комплекс» було запроектовано та збудовано кабельну лінію напругою 0,4кВ (далі -КЛ-0,4кВ).

Згідно п. 4.8.3 «Кодексу систем розподілу», затвердженого постановою НКРЕКП № 310 від 14.03.2018р., підключення електроустановки замовника до електричних мереж здійснюється на підставі заяви та надання документів, що підтверджують прийняття в експлуатацію новозбудованих, реконструйованих або технічно переоснащених об'єктів замовника. Тобто, вищенаведені КЛ-0,4кВ є об’єктами будівництва.

АТ «Херсонобленерго» неодноразово на заяви про підключення електроустановок ОСББ «МЖК 44» повідомляло Замовника про необхідність введення в експлуатацію новозбудованої КЛ-0,4кВ, згідно вимог законодавства України.

Товариство в найкоротший термін виконає свої зобов'язання передбачені Договором після надання ОСББ «МЖК 44» відповідним чином оформленої документації, що підтверджує готовність до експлуатації збудованих КЛ-0,4кВ.

АТ «Херсонобленерго», зважаючи на соціальну важливість та з метою оперативного вирішення вказаного питання і отримання детальних роз’яснень щодо порядку введення в експлуатацію лінійної частини об’єкта (кабельної лінії електропередач) на виконання рекомендацій Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), звернулося до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

 

Нагору