Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Суд зобов’язав садівниче товариство «Інгул» сплатити борг енергопостачальнику

June 8, 2018

За позаоблікове використання електроенергії адміністрації садівничого товариства «Інгул», що у Білозерському районі, доведеться заплатити.

А справа ось в чому.

Минулого року в ході перевірки дотримання СТ «Інгул» Правил користування електричної електроенергії працівниками «Херсонобленерго» було виявлено порушення. А саме, відповідальні за електрогосподарство на насосній станції використовували електроенергію в обхід електролічильника. За такий експеримент працівників керівництву садового товариства необхідно було відшкодувати збитки нанесені енергопостачальнику у сумі 331 873,92 грн.

СТ «Інгул» не сплатив рахунок та звернувся до суду про скасування рішення про порушення. Примітно те, що в ході судових засідань представник садового товариства не заперечував факт виявленого порушення та запевняв суд, що це результат дії невідомої особи.

Заслухавши кожну із сторін та уважно вивчивши матеріали справи, суд виніс рішення стягнути з Садівничого товариства «Інгул» заборгованість в сумі 331 873, 92 грн.

Станом на 08.06.2018 року заборгованість споживачем не сплачена. Адміністрація садового товариства відповідно до законодавства була повідомлена про наявну заборгованість та попереджена про припинення електропостачання у разі не проведення в повному обсязі оплати.

В разі непогашення заборгованості в повному обсязі з 11 по 12 червня поточного року АТ «Херсонобленерго» змушене буде припинити електропостачання до об’єктів Садового товариства «Інгул».

Ось так, можуть обернутися невдалі експерименти з «економією електроенергії». 

Нагору