Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Топ-3 райони області по розкраданню електроенергії

August 14, 2018

Аби зберегти копійчину, абоненти товариства іноді вдаються до незаконних способів економії електроенергії. Працівники АТ «Херсонобленерго» протягом семи місяців поточного року виявили понад тисячу фактів порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії побутовими споживачами, на загальну суму близько 8 мільйонів гривень.

За результатами рейдових перевірок за 7 місяців 2018 року, 3 місце у рейтингу побутових крадіїв електроенергії посідають споживачі Олешківського, Голопристанського та Генічеського районів. Енергетиками під час перевірок вдалося виявити близько 200 фактів та скласти акти, за якими нарахування склали понад мільйон гривень.

Срібло рейтингу доморощених економістів отримують абоненти Каховського району, де під час планових рейдових перевірок енергетиками було складено 94 акти на суму понад 1 мільйон гривень.

Пальмову гілку першості рейтингу порушників отримують жителі Херсону та Білозерського району. Енергетиками було складено більш ніж 300 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. Загальна сума збитків від протизаконних дій споживачів склала майже 4 мільйони гривень.

Енергетики нагадують, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і кваліфікуються як «крадіжка».

За виявленими фактами розкрадання електричної енергії відкрито кримінальні провадження за що, згідно ст. 188-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання», передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк до трьох років.

АТ «Херсонобленерго» щиро вдячне всім сумлінним споживачам електричної енергії.

 

Нагору