Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Три пошкодження електроопор за два дні

February 22, 2019

Після тижневого «затишшя» автомобілісти знову почали виводити з ладу майно АТ «Херсонобленерго». За минулі два дні сталося три випадки ДТП з пошкодженням електроопор.

Одине з цих ДТП призвело до аварійного відключення від електропостачання близько півсотні жителів села Раденськ. Там водій автомобілю МАЗ не розрахував габарити свого транспортного засобу та збив електроопору. Автомобіліст залишився на місці події до прибуття енергетиків.

Працівники Олешківського РЕЗу та ЕМ оперативно усунули пошкодження.

Неподалік села Долматівка водій трактора, не розрахувавши габарити свого транспорту, підбив електроопору. У більшості випадків атомобілісти тікають з місця пригоди, але це ДТП стало виключенням із правила. Водій дочекався прибуття енергетиків Голопристанського РЕЗу для з’ясування обставин та написав гарантійного листа. Пошкодження не призвело до аварійного відлючення електропостачання абонентам.

На відміну від  двох вищезгаданого свідомих автомобілістів, горе-водій підбив електроопору поблизу селища міського типу Велика Олександрівка та втік з місця пригоди. У результаті ДТП жителі населеного пункту не постраждали – електропостачання не вимикалося.

Бригада Високопільського РЕЗу та ЕМ працює над заміною відкосу опори.

Товариство «Херсонобленерго» нагадує водіям: якщо з вашої вини було пошкоджене електрообладнання, втеча з місця пригоди не звільняє вас від відповідальності. Про всі випадки повідомляється поліції і винні завжди несуть покарання за свої вчинки.

АТ «Херсонобленерго» сподівається на допомогу небайдужих жителів області. Якщо ви стали свідком ДТП, в якому водій, збив електроопору чи пошкодив інше електрообладнання та намагається зникнути з місця пригоди, відразу телефонуйте до поліції на номер «102» або до районного відділу електромереж.

Лише спільними зусиллями ми можемо навчити водіїв обережного керування та зменшити кількість аварійних відключень електромереж.

Енергетики вкотре звертаються до всіх водіїв з проханням бути особливо уважними та обережними у зимову пору року за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не сідати за кермо напідпитку, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та в окремих випадках до летальних наслідків.

Бережіть себе та близьких!

Фото ілюстративне

Нагору