Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

У Скадовському районі енергетики готують мережі до зими

September 24, 2021

Енергетики «Херсонобленерго» готують електромережі до осінньо-зимового періоду. Відтак, проводять реконструкцію, ремонт та заміну електрообладнання.

Природно, що з настанням прохолодного періоду та зміною кліматичних умов збільшується ймовірність аварійних відключень. Це спричиняється здебільшого поривистим вітром, шквальним дощем, мокрим снігом, що негативно впливає на стабільну роботу енергообладнання, і крім того, ускладнює ліквідацію аварійних ситуації.

Енергетики Піденного регіонального управління розподільних мереж роблять все можливе, щоб підготувати мережі на території обслуговування до додаткових навантажень, яке з приходом холодів значно зростає.    

Зокрема, на ПС «Берегова», що находиться в Скадовському районі і забезпечує постачання електричної енергії майже 250 мешканцям с.Новоукраїнка та Дарівка, проведено капітальний ремонт технологічного обладнання, старі елементи замінено на нові. Також встановлено до 10 нових електроопор та оновлено дроти ліній електропередач. Виконані роботи значно сприяють уникненню аварійних відключень.

У с.Новомиколаївка встановлено розвантажувальну трансформаторну підстанцію, яка сприятиме покращенню якості та стабільності напруги, зменшенню ризику аварійних вимкнень.

Триває капітальний ремонт на підстанції ПС «Широка», ф.1843, яка живить електроенергією більше 600 споживачів – мешканців с.Широке, Шевченко, Петрівка, Гостроподолянське. Енергетики виконали переоснащення ліній електромереж із заміною 8 аварійних опор, оновили траверсне оснащення разом з ізоляторами. Усі ці заходи направлені для підвищення

Традиційно велику увагу приділено розчистці трас електроліній, адже саме падіння гілок та дерев на електролінії спричиняє найбільше аварійних вимкнень. 

Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період триває на всій території Херсонської області, тож енергетики просять з розумінням ставитись до ймовірних планових вимкнень на лініях, які супроводжуватимуть роботи, адже в результаті отримають якісніше електропостачання.

Нагору