Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

В Генічеському районі споживач встановив небезпечний прилад вдома

November 22, 2021

Іноді, в гонитві за економією, деякі громадяни готові поступитися своїм здоров’ям. Більш того, на небезпеку вони наражають й інших мешканців оселі.

Мова йде про високочастотні генератори.

Під час проведення рейдової перевірки в Генічеському районі в селі Рикове, бригада інспекторів у домоволодінні одного побутового споживача, виявила встановлений високочастотний генератор, який впливав на прилад обліку, тобто зменшував показники. Мета споживача була – зекономити. Але наразі доведеться сплатити штраф, адже його дії порушують Правила роздрібного ринку електричної енергії.

Однак, високі штрафи та відповідальність за розкрадання електричної енергії, здоров’я не повернуть.

Енергетики вже неодноразово застерігали, що використання в побуті, підприємствах високочастотних генераторів, з метою впливу на прилади обліку, негативно впливає на організм людини та суттєво шкодить здоров’ю.

Фахівці зазначають, що результатом дії електромагнітного випромінювання є загальна слабкість, підвищена втома, порушення сну, головний біль та біль в ділянці серця. З’являється роздратованість, втрачається увага, сповільнюються рухово-мовні реакції.

Виникає ряд симптомів, які свідчать про порушення роботи окремих органів – шлунку, печінки, підшлункової залози. Погіршуються харчові та статеві рефлекси, діяльність серцево-судинної системи, фіксуються зміни показників білкового та вуглеводневого обміну, змінюється склад крові, зафіксовані зміни на рівні клітин. Систематична дія електромагнітного випромінювання на організм людини викликає підвищення кров’яного тиску, трофічні явища, такі як випадіння волосся, ламкість нігтів.

Лише з початку року енергетиками було вилучено 9 таких генераторів, а за листопад місяць – 2.

Рано чи пізно така «сумнівна економія» приводить до проблем зі здоров’ям, багатотисячних штрафів, зіпсованої репутації та притягненням до кримінальної відповідальності.

 

Нагору