Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

В «Херсонобленерго» наголошують, безвихідних ситуацій не буває

September 27, 2018

В «Херсоноблененго» вкотре зазначають, безвихідних ситуацій не буває, варто лише вчасно звернутися за допомогою або роз’ясненнями.

Директор комерційний Юрій Юрченко та директор з питань захисту економіки Валерій Літвін зустрілися з керівниками закладів виконання покарань в Херсонській області, які звернулися до Товариства з наболілими питаннями – неспроможністю вчасних розрахунків за електроенергію.

Керівники занепокоєні ситуацією, яка склалася в сфері фінансування закладів, що призвело до накопичення боргів перед енергопостачальником за енергоносії. Щоб в подальшому не допустити відключення закладів від електропостачання, представники вказаних установ звернулися до керівництва «Херсонобленерго» з проханням про відстрочку платежів та укладення договорів про реструктуризацію.

Директор з питань захисту економіки Валерій Літвін запевнив присутніх, що Товариство готове співпрацювати і надати відповідну допомогу.

  • Керівництво обленерго з розуміннями ставиться до труднощів, пов’язаних із фінансуванням установ виконання покарань в області. Зважаючи на всю важливість даної ситуації та особливу специфіку закладів, ми готові спільно знайти компроміси та порозуміння, щоб не вдаватися до крайніх заходів.

Для вирішення ситуації з заборгованістю з установами виконання покарань були укладені договори про реструктуризацію. Тим самим заклади матимуть можливість розраховуватися поетапно з накопиченою заборгованістю та сплачувати в повному обсязі поточне використання, що дозволить уникнути відключення установ від електропостачання.

Крім того, директор комерційний Юрій Юрченко надав роз’яснення, що відповідно до законодавства, в спеціалізованих закладах має бути розмежований облік електроенергії побутових приміщень та виробництва, щоб в подальшому мати можливість проводити розрахунки по двох тарифах. Для виконання цієї умови, Товариство готове всіляко сприяти та надати необхідну допомогу.

В «Херсонобленерго» наголошують, в разі якщо виникають певні проблеми або незрозумілі для споживачів ситуації стосовно розрахунків за електроенергію, краще не відкладати та відразу звертатися за роз’ясненнями до Товариства. 

Нагору